Gekleurde Tagliatelle met Krokante Parmaham en Spinazie

Gekleurde Tagliatelle met Krokante Parmaham en Spinazie

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g gekleurde tagliatelle
  • 100 g Parmaham in repen gescheurd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 300 g verse spinazie panklaar
  • Versgemalen vierseizoenenpeper

Instructies

  • Kook de gekleurde tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Scheur de plakken Parmaham in lange repen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bak de hamrepen krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm in dezelfde koekenpan de helft van de boter en 1 eetlepel olijfolie.
  • Bak de fijngehakte knoflook 1 minuut zachtjes.
  • Voeg de spinazie in porties toe, laat deze al omscheppend slinken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de tagliatelle af, maar bewaar 4 eetlepels kookvocht.
  • Doe de tagliatelle met het kookvocht en de rest van de boter terug in de pastapan.
  • Meng de spinazie door de tagliatelle.
  • Verdeel de pasta over twee diepe borden.
  • Leg de knapperige repen Parmaham op de pasta en maal royaal peper erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt in plaats van gedroogde tagliatelle ook koelverse 'paglia e fieno' gebruiken, een dunne spaghetti in twee kleuren (250 g).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken