Gekleurde Tagliatelle met Krokante Parmaham en Spinazie
Ingrediënten
- 200 g gekleurde tagliatelle
- 100 g Parmaham in repen gescheurd
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 g boter
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 300 g verse spinazie panklaar
- Versgemalen vierseizoenenpeper
Instructies
- Kook de gekleurde tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Scheur de plakken Parmaham in lange repen.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Bak de hamrepen krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm in dezelfde koekenpan de helft van de boter en 1 eetlepel olijfolie.
- Bak de fijngehakte knoflook 1 minuut zachtjes.
- Voeg de spinazie in porties toe, laat deze al omscheppend slinken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de tagliatelle af, maar bewaar 4 eetlepels kookvocht.
- Doe de tagliatelle met het kookvocht en de rest van de boter terug in de pastapan.
- Meng de spinazie door de tagliatelle.
- Verdeel de pasta over twee diepe borden.
- Leg de knapperige repen Parmaham op de pasta en maal royaal peper erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt in plaats van gedroogde tagliatelle ook koelverse 'paglia e fieno' gebruiken, een dunne spaghetti in twee kleuren (250 g).