Gekonfijte gember

Gekonfijte gember

Gekonfijte gember

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Potjes die je kunt steriliseren in koken water

Ingrediënten

  • 500 gram gember
  • 400 gram suiker
  • water

Instructies

  • Schil de gember.
  • Dit is best een karwei, want gember heeft veel zij scheuten met kleine hoekjes.
  • Snij de gember in kleine stukjes of plakjes, net wat je zelf het fijnst vindt.
  • Zet de stukjes gember net onder water en kook de stukjes zo’n 25-30 minuten op een zacht vuurtje.
  • Giet het vocht af en vang het op.
  • Gebruik van dit water 175 ml en voeg hier 400 gram suiker aan toe.
  • Roer het geheel goed door tot alle suiker is opgelost.
  • Voeg de stukjes gember toe in de nog hete suikersiroop en laat het 24 uur staan.
  • Breng de vloeistof opnieuw aan de kook en laat de siroop zo’n 2-5 minuten zachtjes koken. Zet het uit en laat het afkoelen.
  • Breng ondertussen in een andere grote pan water aan de kook.
  • Kook hier 1 grote of 2 kleine potjes zo’n 5 minuten.
  • Haal de potten voorzichtig met een tang uit het kokende water en laat ze ongeveer 2 minuten een beetje afkoelen voordat je de gember in het potje schept.
  • Zet de pot even op zijn kop en laat het zo’n 5 minuten staan.
  • Hierdoor sluit het deksel zich hermetisch en is de gember langer houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------