Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Potjes die je kunt steriliseren in koken water
Ingrediënten
- 500 gram gember
- 400 gram suiker
- water
Instructies
- Schil de gember.
- Dit is best een karwei, want gember heeft veel zij scheuten met kleine hoekjes.
- Snij de gember in kleine stukjes of plakjes, net wat je zelf het fijnst vindt.
- Zet de stukjes gember net onder water en kook de stukjes zo’n 25-30 minuten op een zacht vuurtje.
- Giet het vocht af en vang het op.
- Gebruik van dit water 175 ml en voeg hier 400 gram suiker aan toe.
- Roer het geheel goed door tot alle suiker is opgelost.
- Voeg de stukjes gember toe in de nog hete suikersiroop en laat het 24 uur staan.
- Breng de vloeistof opnieuw aan de kook en laat de siroop zo’n 2-5 minuten zachtjes koken. Zet het uit en laat het afkoelen.
- Breng ondertussen in een andere grote pan water aan de kook.
- Kook hier 1 grote of 2 kleine potjes zo’n 5 minuten.
- Haal de potten voorzichtig met een tang uit het kokende water en laat ze ongeveer 2 minuten een beetje afkoelen voordat je de gember in het potje schept.
- Zet de pot even op zijn kop en laat het zo’n 5 minuten staan.
- Hierdoor sluit het deksel zich hermetisch en is de gember langer houdbaar.