Gekookte spinazie
Ingrediënten
- 2 kilo jonge spinazie OF 1,5 kilo oudere spinazie
- zout
- maïzena
- melk
- nootmuskaat
Instructies
- Leg de spinazie in een ruime teil (bawater en verwijder zaadjes en onkruid.
- Was de spinazie enkele malen, steeds in vers water, en laat ze telkens even staan zodat het zand bezinkt.
- Laat de spinazie uitlekken en doe ze, zonder water toe te voegen, in een pan.
- Zet de pan op een hoog vuur en laat de spinazie slinken (blijf de spinazie zeer goed omscheppen).
- Als de spinazie goed geslonken is voeg je er wat zout aan toe.
- Laat de spinazie op een laag vuur gaar worden (jonge ca. 7 minuten en oudere ca. 15 minuten).
- Stort de spinazie in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Hak of snijd de spinazie klein en doe ze terug in de pan.
- Zet de pan weer op een laag vuur.
- Maak 2 a 3 theelepels maizena aan met wat melk.
- Mocht er nu nog te veel vocht in de pan zitten giet je de spinazie nog wat af (NIET helemaal droog).
- Als de spinazie weer kookt kun je hem binden met de aangemaakte maizena.
- Als de spinazie voldoende is gebonden roer je er nog wat nootmuskaat door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie-tip:
a) Roer er als laatste een, in plakjes gesneden, hardgekookt ei door.
b) Serveer er een, in plakjes gesneden, hardgekookt ei bij.
c) Serveer er een verscholen ei bij.