Gekruide gehaktballetjes met sambal en ketjap
Sappige en pittige gehaktballetjes op smaak gebracht met sambal, ketjap en kerrie. Een eenvoudig en snel recept voor een smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
- 40 gram boter
- ½ ei
- 250 gram gehakt
- 1 eetlepel kerrie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel sambal
- 1 volkorenbeschuit
Instructies
- Verkruimel de beschuit boven een kom en roer er het ei, de sambal, de ketjap en de kerrie door.
- Meng dit mengsel met het gehakt en draai er ± 20 balletjes van.
- Verhit de boter in een braadpan en braad de balletjes in ± 20 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met gekookte rijst en eventueel gefruite uitjes door het gehaktmengsel voor extra smaak.Wijnadvies
Een fruitige rode wijn, zoals een jonge Pinot Noir of een lichte rosé.Voedingswaarden
Calories: 255 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 13 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
