Gekruide gehaktballetjes met sambal en ketjap

Kruidige gehaktballetjes geglazuurd in een kleverige saus van sambal en ketjap. Afgewerkt met lente-ui en verse koriander, geserveerd in een keramisch kommetje met een schaal witte rijst ernaast, in een warme, Aziatisch geïnspireerde setting.

Gekruide gehaktballetjes met sambal en ketjap

Sappige en pittige gehaktballetjes op smaak gebracht met sambal, ketjap en kerrie. Een eenvoudig en snel recept voor een smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • ½ ei
  • 250 gram gehakt
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 volkorenbeschuit

Instructies

  • Verkruimel de beschuit boven een kom en roer er het ei, de sambal, de ketjap en de kerrie door.
  • Meng dit mengsel met het gehakt en draai er ± 20 balletjes van.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de balletjes in ± 20 minuten gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Lekker met gekookte rijst en eventueel gefruite uitjes door het gehaktmengsel voor extra smaak.
 

Wijnadvies

Een fruitige rode wijn, zoals een jonge Pinot Noir of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 255 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 13 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Lunch / Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië