Gekruide Kokosflensjes met Kaneelvulling

Opgerolde kokosflensjes met kaneelvulling, geserveerd op kleine bordjes met munt en vanille-ijs op een houten tafel.

Gekruide Kokosflensjes met Kaneelvulling

Heerlijk luchtige flensjes met een zoete kokos-kaneelvulling, geïnspireerd op de Indiase keuken. Perfect als nagerecht of feestelijke traktatie.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei losgeroerd
  • 1 mespuntje zout
  • tl kaneel
  • 2 dl dunne kokosmelk
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3-5 el ghee of geklaarde boter
  • 50 g gedroogde geraspte kokos
  • 75 g bloem

Instructies

  • Maak van bloem, kokosmelk, ei en zout een glad beslag.
  • Laat het beslag een kwartiertje staan en klop het dan nog even op.
  • Bak er in weinig ghee of geklaarde boter 8 flinterdunne flensjes van.
  • Schep in een kom kokos, kaneel en suiker door elkaar.
  • Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer alles goed door.
  • Sprenkel daarna opnieuw 3 eetlepels kokend water erover en roer alles opnieuw door elkaar.
  • Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer het dan nogmaals door.
  • Bestrijk de warme flensjes met het mengsel.
  • Rol de flensjes daarna op.
  • Presenteer ze op kleine voorverwarmde bordjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met een klein blaadje munt of een schepje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een licht mousserende Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 145 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Pannenkoeken / Zuivel
Land van herkomst India
Jaargetijde: Alle Jaargetijden