Gekruide Kokosflensjes met Kaneelvulling
Heerlijk luchtige flensjes met een zoete kokos-kaneelvulling, geïnspireerd op de Indiase keuken. Perfect als nagerecht of feestelijke traktatie.
Ingrediënten
- 1 ei losgeroerd
- 1 mespuntje zout
- 1½ tl kaneel
- 2 dl dunne kokosmelk
- 2 el bruine basterdsuiker
- 3-5 el ghee of geklaarde boter
- 50 g gedroogde geraspte kokos
- 75 g bloem
Instructies
- Maak van bloem, kokosmelk, ei en zout een glad beslag.
- Laat het beslag een kwartiertje staan en klop het dan nog even op.
- Bak er in weinig ghee of geklaarde boter 8 flinterdunne flensjes van.
- Schep in een kom kokos, kaneel en suiker door elkaar.
- Sprenkel er 3 eetlepels kokend water over en roer alles goed door.
- Sprenkel daarna opnieuw 3 eetlepels kokend water erover en roer alles opnieuw door elkaar.
- Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer het dan nogmaals door.
- Bestrijk de warme flensjes met het mengsel.
- Rol de flensjes daarna op.
- Presenteer ze op kleine voorverwarmde bordjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een klein blaadje munt of een schepje vanille-ijs voor een extra feestelijke touch.
Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een licht mousserende Moscato.
Voedingswaarden
Calories: 145 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 5 g