Gekruide Maïskolven van de BBQ

Gekruide Maïskolven van de BBQ

Gekruide Maïskolven van de BBQ

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 maïskolven met schutbladeren
  • Zout naar smaak
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • ½ el paprikapoeder mild
  • ¼ tl chilipoeder
  • ¼ tl gemalen komijn
  • ¼ tl gemalen koriander

Instructies

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Voeg de maïskolven met schutbladeren toe en kook ze gedurende 12 minuten.
  • Laat de maïskolven uitlekken en iets afkoelen.
  • Meng in een kom de boter met het paprikapoeder, chilipoeder, komijn, koriander en een snufje zout tot een gekruide boter.
  • Vouw de schutbladeren van de maïskolven terug en wrijf de maïskolven in met de gekruide boter.
  • Vouw de schutbladeren weer om de maïskolven.
  • Rooster de maïskolven op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, draai regelmatig om gelijkmatig te garen.
  • Indien maïskolven zonder schutbladeren gebruikt worden: wikkel de maïskolven na het inwrijven met gekruide boter in aluminiumfolie en rooster ze 15 minuten op de barbecue.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past uitstekend bij de gekruide maïskolven.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch