Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 maïskolven met schutbladeren
- Zout naar smaak
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- ½ el paprikapoeder mild
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl gemalen komijn
- ¼ tl gemalen koriander
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de maïskolven met schutbladeren toe en kook ze gedurende 12 minuten.
- Laat de maïskolven uitlekken en iets afkoelen.
- Meng in een kom de boter met het paprikapoeder, chilipoeder, komijn, koriander en een snufje zout tot een gekruide boter.
- Vouw de schutbladeren van de maïskolven terug en wrijf de maïskolven in met de gekruide boter.
- Vouw de schutbladeren weer om de maïskolven.
- Rooster de maïskolven op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, draai regelmatig om gelijkmatig te garen.
- Indien maïskolven zonder schutbladeren gebruikt worden: wikkel de maïskolven na het inwrijven met gekruide boter in aluminiumfolie en rooster ze 15 minuten op de barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past uitstekend bij de gekruide maïskolven.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g