Gele paprika’s gevuld met spinazie-fetarijst

--- **Gele paprika’s gevuld met spinazie-fetarijst** --- Heldergele paprika’s, gevuld met een mengsel van spinazie, rijst en verkruimelde feta, gebakken tot ze zacht zijn. Geserveerd op een wit bord en gegarneerd met verse kruiden zoals peterselie en dille, in een lichte, mediterrane setting.

Gele paprika’s gevuld met spinazie-fetarijst

Smaakvolle gele paprika’s gevuld met een romige spinazie-fetarijst en een vleugje kruiden, perfect voor een snelle en gezonde maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g feta
  • 1 dl knoflooksaus
  • 1 theelepel Season all-kruiden
  • 125 g notenrijst pak à 250 g
  • 150 g spinazie deelblokjes diepvries
  • 2 grote gele paprika's

Instructies

  • Kook de notenrijst in ruim water in ca.
  • 8 minuten gaar.
  • Ontdooi de spinazie in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca.
  • 3 minuten.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  • Was de paprika’s, halveer ze en verwijder zaadjes en zaadlijsten.
  • Plaats de paprika’s in een schaal en gaar ze afgedekt in de magnetron ca.
  • 3 minuten.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Giet de rijst af.
  • Schep de spinazie en feta door de rijst en breng op smaak met Season all-kruiden.
  • Vul de paprika’s met het rijstmengsel.
  • Verwarm de gevulde paprika’s afgedekt in de magnetron ca.
  • 2 minuten op vol vermogen.
  • Serveer met knoflooksaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse basilicumblaadjes voor extra kleur en smaak.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 13 g | Vet: 12 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten / Rijst
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch