Gemarineerd kersencakeje
AllerHande december 2002
Ingrediënten
- 1 pot kersen zonder pit 370 g
- 1 dl bessenjenever slijter
- 1 bakje ricotta 250 g
- 2 eieren
- 2 eetlepels custardpoeder
- 150 g witte basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- boter om in te vetten
Instructies
- Kersen boven pan afgieten. In kom kersen met bessenjenever mengen en ca. 30 minuten laten marineren.
- Met schuimspaan kersen uit jenever nemen (marinade bewaren) en kersen op keukenpapier laten uitlekken.
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In keukenmachine (of in kom met mixer) ricotta, eieren, custardpoeder en 100 g basterdsuiker tot glad beslag mengen.
- Vormpjes goed invetten.
- Kersen dicht tegen elkaar aan op bodem leggen.
- Ricottabeslag erop scheppen.
- In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Intussen in pan kersenvocht, marinade, rest van suiker en azijn in 5-8 minuten tot siroop laten inkoken.
- Cakejes uit oven ca. 5 minuten in vormpjes laten afkoelen, groot bord erop leggen en voorzichtig omkeren.
- Cakejes verder laten afkoelen tot lauwwarm.
- Op vier bordjes ricottacakeje leggen met kersen naar boven.
- Beetje siroop erover schenken, rest van siroop rond cakejes druppelen.