Gemarineerd konijn of haas
Ingrediënten
- 1 grote haas of 2 wilde konijntjes
- 1 selder
- 1 wortel
- boter
- 2 liter botermelk
- 1 kruidentuiltje
- 1 ui
- maïszetmeel
- 1 liter room
Instructies
- Leg het schoongemaakte en versneden wild 2-3 dagen in een marinade van de botermelk, vermengd met de versneden ui, de selder, de wortel en het
- kruidentuiltje.
- Laat het enkele uren voor de baktijd uitlekken.
- Bak het wild in bruisende boter kort af en begiet het met het marinadevocht, inclusief de groenten.
- Laat het in een op 200°C voorverwarmde oven zachtjes garen.
- Controleer na 30 minuten of het vlees gaar is.
- Haal het vlees uit de oven en houd het warm.
- Bind de saus met maïszetmeel, werk af met een flinke scheut room en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gestoofde peertjes, ingemaakte kweeperen, aardappelpuree of aardappelpuree met knolselder zijn geschikte garnituren.