Gemarineerd konijn of haas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote haas of 2 wilde konijntjes
  • 1 selder
  • 1 wortel
  • boter
  • 2 liter botermelk
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 ui
  • maïszetmeel
  • 1 liter room

Instructies

  • Leg het schoongemaakte en versneden wild 2-3 dagen in een marinade van de botermelk, vermengd met de versneden ui, de selder, de wortel en het
  • kruidentuiltje.
  • Laat het enkele uren voor de baktijd uitlekken.
  • Bak het wild in bruisende boter kort af en begiet het met het marinadevocht, inclusief de groenten.
  • Laat het in een op 200°C voorverwarmde oven zachtjes garen.
  • Controleer na 30 minuten of het vlees gaar is.
  • Haal het vlees uit de oven en houd het warm.
  • Bind de saus met maïszetmeel, werk af met een flinke scheut room en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gestoofde peertjes, ingemaakte kweeperen, aardappelpuree of aardappelpuree met knolselder zijn geschikte garnituren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees / Wild
Land van herkomst België