Gemarineerd Rundertartaartje met Gestoofde Bleekselderij en Kruidige Aardappelpuree

Gemarineerd Rundertartaartje met Gestoofde Bleekselderij en Kruidige Aardappelpuree

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen in stukken
  • 1 tartaartje
  • 2 eetlepels curryketchup
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij in stukken van 3 cm
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 kleine rode ui in dunne partjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Bestrijk het tartaartje met curryketchup en bak het in 1 eetlepel olie aan elke kant 3-4 minuten, totdat het mooi bruin en rosé, of net gaar is.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de bleekselderij met kerriepoeder en tijm gedurende 2 minuten.
  • Voeg de ui toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Voeg een scheutje water en wat zout toe.
  • Laat de bleekselderij nog 4-5 minuten zachtjes stoven tot het gaar is.
  • Leg het tartaartje op een bord.
  • Voeg een scheutje water toe aan het bakvet en breng al roerend aan de kook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gemarineerde tartaartje met gestoofde bleekselderij en kruidige aardappelpuree. Schenk de jus over de aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken