Gemarineerd Rundertartaartje met Gestoofde Bleekselderij en Kruidige Aardappelpuree
Ingrediënten
- 200 g vastkokende aardappelen in stukken
- 1 tartaartje
- 2 eetlepels curryketchup
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 stengels bleekselderij in stukken van 3 cm
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 kleine rode ui in dunne partjes
Instructies
- Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.
- Bestrijk het tartaartje met curryketchup en bak het in 1 eetlepel olie aan elke kant 3-4 minuten, totdat het mooi bruin en rosé, of net gaar is.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de bleekselderij met kerriepoeder en tijm gedurende 2 minuten.
- Voeg de ui toe en roerbak nog 2 minuten.
- Voeg een scheutje water en wat zout toe.
- Laat de bleekselderij nog 4-5 minuten zachtjes stoven tot het gaar is.
- Leg het tartaartje op een bord.
- Voeg een scheutje water toe aan het bakvet en breng al roerend aan de kook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gemarineerde tartaartje met gestoofde bleekselderij en kruidige aardappelpuree. Schenk de jus over de aardappelen.