Gemarineerde Aardbeien met Verse Munt en Dessertwijn

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • ½ zakje verse munt à 15 g
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 dl dessertwijn bijvoorbeeld Muscat de Lunel

Instructies

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Halveer de aardbeien en snijd grote exemplaren in vieren.
  • Houd 8 mooie blaadjes munt apart voor garnering en hak de rest van de munt fijn.
  • Meng de aardbeien in een kom met de fijngehakte munt en poedersuiker.
  • Schenk de dessertwijn over de aardbeien en schep voorzichtig om.
  • Dek de kom af en laat de aardbeien minimaal 1 uur marineren, waarbij je af en toe omschept.
  • Neem de gemarineerde aardbeien uit de marinade en laat ze uitlekken in een zeef.
  • Leg de aardbeien op acht grand dessertborden en garneer met de achtergehouden blaadjes munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gemarineerde aardbeien passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Muscat de Lunel. De zoete en fruitige tonen van de wijn complementeren de frisheid van de aardbeien en verrijken de smaakervaring.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 2 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch