Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- ½ zakje verse munt à 15 g
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 dl dessertwijn bijvoorbeeld Muscat de Lunel
Instructies
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Halveer de aardbeien en snijd grote exemplaren in vieren.
- Houd 8 mooie blaadjes munt apart voor garnering en hak de rest van de munt fijn.
- Meng de aardbeien in een kom met de fijngehakte munt en poedersuiker.
- Schenk de dessertwijn over de aardbeien en schep voorzichtig om.
- Dek de kom af en laat de aardbeien minimaal 1 uur marineren, waarbij je af en toe omschept.
- Neem de gemarineerde aardbeien uit de marinade en laat ze uitlekken in een zeef.
- Leg de aardbeien op acht grand dessertborden en garneer met de achtergehouden blaadjes munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gemarineerde aardbeien passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Muscat de Lunel. De zoete en fruitige tonen van de wijn complementeren de frisheid van de aardbeien en verrijken de smaakervaring.Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 2 g | Sugar: 18 g