Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

Gemarineerde Abrikozen met Munt, Kaneel en Sinaasappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 500 g abrikozen gehalveerd
  • 1 takje munt
  • 1 kaneelstokje in stukken
  • 250 g suiker

Instructies

  • Was de pot grondig in heet sodawater, spoel af met kokend water en laat omgekeerd op een schone theedoek drogen.
  • Boen de sinaasappel schoon, snijd dunne schillen van de sinaasappel en snijd deze in stukken (de rest van de sinaasappel wordt niet gebruikt).
  • Leg de gehalveerde abrikozen samen met het takje munt, de stukken kaneelstokje en sinaasappelschil in de pot.
  • Breng in een pan ½ liter water aan de kook en los de suiker erin op, waardoor je een suikerstroop krijgt.
  • Giet de suikerstroop over de abrikozen in de pot, laat ongeveer 2 cm ruimte over tot aan de rand.
  • Sluit de pot goed af.
  • Zet de pot in een pan en vul de pan met water tot halverwege de pot.
  • Breng het water aan de kook en laat het geheel 20 minuten koken.
  • Haal de pot uit de pan, laat afkoelen en bewaar op een koele, donkere plaats.
  • De abrikozen kunnen maximaal 6 maanden bewaard worden.
  • Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gemarineerde abrikozen zijn heerlijk in combinatie met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees. Voor een wijnadvies kun je kiezen voor een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling. De zoetheid van de wijn zal de fruitige smaken van de abrikozen versterken en een mooie balans creëren met de kruidige tonen van munt en kaneel.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 1 g | Sugar: 47 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch