Gemarineerde Asperges met Aardbeien en Parmezaanse Kaas
Equipment
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- Zout
- 1 deciliter olie
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- ½ deciliter droge witte wijn
- ½ zakje verse basilicum 15 g
- ½ zakje verse munt 15 g
- Versgemalen witte peper
- 100 g aardbeien
- 75 g Parmezaanse kaas
Instructies
Voorbereiden:
- Schil de asperges vanaf vlak onder de kopjes naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden op gelijke lengte (2 á 3 cm).
- Kook de asperges in een pan met ruim water en zout in ongeveer 15 á 20 minuten beetgaar.
- Schep de asperges met een schuimspaan in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
- Leg de asperges met de kopjes naar één kant in een schaal.
- Maak een saus door de olie, witte wijnazijn, mosterd en droge witte wijn te kloppen.
- Knip de basilicum en munt fijn en roer ze door de saus.
- Breng de saus op smaak met zout en versgemalen witte peper.
- Schenk de saus over de asperges.
- Laat de asperges afgedekt ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
- Halverwege de marinetijd omscheppen.
Bereiden:
- Haal de asperges uit de saus en rangschik ze op vier bordjes.
- Klop de saus goed door.
- Schep telkens 1 eetlepel saus over de asperges.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
- Leg de plakjes aardbei naast de asperges.
- Schaaf de Parmezaanse kaas erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De lichte en frisse smaak van dit gerecht wordt goed aangevuld door een witte wijn met een lichte zuurgraad, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Hun citrusachtige tonen zullen mooi samengaan met de aardbeien en de marinade.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 8 g | Vet: 35 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g