Gemarineerde Groene Koolrolletjes met Mediterrane Twist
Lekker ouderwets maar niet te versmaden, deze op Marokkaanse wijze met gekruid gehakt gevulde groene koolbladeren
Ingrediƫnten
- 1 groene kool
- 400 gram mager kipgehakt
- 3 eetlepels volkoren paneermeel
- 2 eetlepels verse platte peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde sjalotten
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Breng een ruime pan water aan de kook met een snufje zout.
- Verwijder de bladeren voorzichtig van de groene kool, was ze grondig en blancheer ze gedurende drie minuten in het kokende water (houd het water aan de kook).
- Laat de groene koolbladeren uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
- Meng het kipgehakt met paneermeel, verse peterselie, sjalotten, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder in een kom.
- Schep een lepel van het gehaktmengsel op elk groenekoolblad, vouw de zijkanten over de vulling en rol op als een burrito.
- Bak de rolletjes kort aan in een koekenpan met een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
- Maak een lichte bechamelsaus: Smelt 30 gram magere boter in een pan en roer er 1 eetlepel volkoren bloem doorheen.
- Voeg geleidelijk 200 ml magere melk toe, samen met een snufje zout, peper en een vleugje nootmuskaat.
- Roer tot een gladde saus.
- Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de bechamelsaus.
- Leg de gevulde groene koolrolletjes er bovenop.
- Meng de rest van de bechamelsaus met 2 eetlepels geraspte magere kaas en bedek de koolrolletjes ermee.
- Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak gedurende 30 minuten.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g