Gemarineerde Lamskoteletjes met Munt-Hazelnoot Pesto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 8 lamskoteletjes
  • 37½ g hazelnoten
  • 15 g verse munt
  • 2 eetlepels geraspte gruyère
  • Versgemalen vierseizoenen peper
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom de helft van de geperste knoflook met chilipoeder, kaneel, balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie tot een marinade.
  • Bestrijk de lamskoteletjes rondom met de marinade en laat ze minstens 15 minuten marineren.
  • Rooster intussen de hazelnoten kort in een droge koekenpan.
  • Pureer in een keukenmachine de muntblaadjes met de resterende knoflook, geraspte gruyère en geroosterde hazelnoten.
  • Voeg terwijl de machine draait, de rest van de olijfolie in een dun straaltje toe tot een smeuïge pesto ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de lamskoteletjes op de barbecue in circa 10 minuten bruin en rosé van binnen.
  • Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
  • Serveer de lamskoteletjes met de muntpesto.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze lamskoteletjes met een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Cabernet Sauvignon. De kruidigheid en het hoge tanninegehalte complementeren de smaken van het gegrilde lamsvlees en de frisse muntpesto perfect.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij