Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- satéstokjes
- barbecue of grill
- Kleine sauspan
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees in blokjes
Voor de marinade:
- 2 sjalotjes fijngehakt
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels ketjap manis
Kruiden:
- 1 theelepel ketoembar gemalen korianderzaad
- ½ theelepel laos galangal
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel djahé gemberpoeder
- 1 theelepel asem tamarinde
- 1 theelepel Javaanse suiker
Instructies
- Snijd het varkensvlees in dobbelstenen en leg ze in een mengkom.
- Meng de fijngehakte sjalotjes, knoflook en alle kruiden goed door elkaar.
- Maal dit mengsel zo fijn mogelijk.
- Smelt de boter in een sauspan op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en roer de gemalen kruidenpasta en ketjap manis erdoor.
- Giet de marinade over het varkensvlees en meng goed zodat alle stukjes vlees bedekt zijn.
- Laat het vlees minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- Rijg na het marineren het vlees aan satéstokjes.
- Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en rooster de saté tot het vlees gaar en mooi gegrild is, ongeveer 4-5 minuten per kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Probeer een licht gekoelde rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé om te combineren met de zoete en kruidige smaken van de saté.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g