Gemarineerde Saté van Varkensvlees

Gemarineerde Saté van Varkensvlees

Gemarineerde Saté van Varkensvlees

Saté Babi Marinade
Porties: 4
(inclusief marineren) 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes
  • barbecue of grill
  • Kleine sauspan

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees in blokjes

Voor de marinade:

  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels ketjap manis

Kruiden:

  • 1 theelepel ketoembar gemalen korianderzaad
  • ½ theelepel laos galangal
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 theelepel asem tamarinde
  • 1 theelepel Javaanse suiker

Instructies

  • Snijd het varkensvlees in dobbelstenen en leg ze in een mengkom.
  • Meng de fijngehakte sjalotjes, knoflook en alle kruiden goed door elkaar.
  • Maal dit mengsel zo fijn mogelijk.
  • Smelt de boter in een sauspan op laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en roer de gemalen kruidenpasta en ketjap manis erdoor.
  • Giet de marinade over het varkensvlees en meng goed zodat alle stukjes vlees bedekt zijn.
  • Laat het vlees minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Rijg na het marineren het vlees aan satéstokjes.
  • Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en rooster de saté tot het vlees gaar en mooi gegrild is, ongeveer 4-5 minuten per kant.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Probeer een licht gekoelde rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé om te combineren met de zoete en kruidige smaken van de saté.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij