Gemarineerde Varkensvleesreepjes met Satésaus

Een rustieke foto van gemarineerde varkensvleesreepjes met satésaus, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De malse, goudbruine varkensreepjes zijn bedekt met een rijke, glanzende pindasaus en gegarneerd met fijngehakte pinda's en verse koriander. Ernaast ligt een portie gestoomde rijst en een klein schaaltje extra satésaus. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra garneringen en een paar eetstokjes, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Gemarineerde Varkensvleesreepjes met Satésaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen schoongemaakt en gebroken
  • Zout
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 g varkensvlees in reepjes gesneden
  • Peper
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 100 g taugé
  • 1 pak Knorr kant-en-klare satésaus 370 ml

Instructies

  • Kook de sperziebonen 5 minuten in een pan met water en wat zout.
  • Giet ze af en spoel ze af onder koud water.
  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak het varkensvlees al omscheppend bruin en gaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  • In dezelfde pan, voeg de resterende eetlepel zonnebloemolie toe en bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de gekookte sperziebonen en champignons toe en bak ze al omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de taugé toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Bereid intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de gemarineerde varkensvleesreepjes met de groentemix en de satésaus.
  • Serveer met witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rosé zoals Buzet rosé vormt een verfrissende combinatie met dit gerecht, waarbij de fruitige tonen mooi samengaan met de pittige smaak van de satésaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees