Gemarmerde cake
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 200 gram boter
- 200 gram kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram suiker
- 15 gram gezeefde cacao
- 1 eetlepel melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een cakevorm flink in met boter en bestrooi met bloem.
- Klop de 200 gram boter en kristalsuiker tot een luchtige massa.
- Voeg een voor een de eieren toe, goed roeren na elke toevoeging tot ze volledig zijn opgenomen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
- Meng alles goed door elkaar.
- Verdeel een derde van het deeg en meng dit met 30 gram suiker, de gezeefde cacao en de melk.
- Giet de helft van het naturel deeg in de cakevorm, gevolgd door het chocoladedeeg en dan de rest van het naturel deeg.
- Maak met een mes een marmerpatroon door voorzichtig door het beslag te roeren.
- Bak de cake in ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g