Gember-Kerstkoekjes met Chocolade en Kokos

Gember-Kerstkoekjes met Chocolade en Kokos

Gember-Kerstkoekjes met Chocolade en Kokos

Deze gemberkoekjes zijn perfect voor de feestdagen. Ze zijn makkelijk te maken, heerlijk krokant en feestelijk versierd met chocolade en kokos!
Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • maan- en ster-uitsteekvormpjes

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 4 eetlepels keukenstroop
  • 350 g bloem
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 35 g pure chocolade in stukjes
  • 4 eetlepels geraspte kokos

Instructies

Boter smelten:

  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Los de basterdsuiker en stroop op in de gesmolten boter.
  • Neem de pan van het vuur.

Deeg maken:

  • Zeef de bloem, gemberpoeder en bakpoeder.
  • Voeg dit mengsel samen met het ei toe aan het boter-suikermengsel.
  • Kneed tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in twee porties, wikkel ze in plasticfolie en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.

Voorverwarmen:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Uitsteken van koekjes:
  • Rol een portie deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dik.
  • Steek met maan- en ster-uitsteekvormpjes koekjes uit het deeg en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.

Bakken:

  • Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 12 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en vervolgens verder afkoelen op een rooster.
  • Verwerken van het tweede portie deeg:
  • Verwerk het tweede portie deeg op dezelfde manier.
  • Kneed eventueel eerst de restjes van het eerste portie erdoor.

Chocolade smelten:

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Koekjes decoreren:

  • Bestrijk een deel van de koekjes met gesmolten chocolade en strooi er direct geraspte kokos overheen.
  • Laat de chocolade drogen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise, of een warme kop thee.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst