Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 g boter in blokjes
- 100 ml gembersiroop bewaar 1 eetlepel apart
- 1 ei gesplitst
- 125 ml slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder.
- Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
- Voeg de gembersiroop (1 eetlepel apart houden) en de eierdooier toe en kneed snel tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ongeveer 2 cm dikte.
- Steek met een glas 12 rondjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van de scones met een beetje eiwit.
- Bak de scones in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Klop ondertussen de slagroom stijf met de resterende gembersiroop.
- Serveer de gember-scones met de gemberslagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte mousserende wijn zoals een prosecco zou goed passen bij deze gember-scones.
Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 5 g