Gember-Wortel Strooptaart
Geniet van deze verrukkelijke Gember-Wortel Strooptaart als afsluiting van een heerlijke maaltijd!
Ingrediënten
- 60 gram boter
- 55 gram basterdsuiker
- 45 gram suiker
- Mespunt zout
- 2 eieren
- 4 eetlepels melk
- 90 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels fijngehakte gember
- 100 gram geraspte wortel
- 2 eetlepels suikerstroop
Instructies
- Klop de boter met de basterdsuiker en suiker tot een romig mengsel.
- Voeg vervolgens de eieren en melk toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg de gember en geraspte wortel toe.
- Meng alles goed.
- Vet een afsluitbare stoomovenpan van 2,5 liter in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie.
- Vet het folie lichtjes in met olie.
- Schep het beslag in de beklede stoomovenpan en plaats in de stoomoven.
- Stoom op 95°C gedurende 30 minuten.
- Keer de stoomovenpan om op een plank of bord en verwijder voorzichtig het folie van de taart.
- Snijd de taart in gelijke stukken en garneer met een beetje suikerstroop.
- Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, vormt een perfecte aanvulling op de kruidige smaak van de taartVoedingswaarden
Calories: 245 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 21 g