Gemberkoek 2
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 3 ons patentbloem
- 3 ons bruine basterdsuiker niet de donkerste soort
- 1 theelepel piment of gemberpoeder,
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 deciliter lauwe melk
- sukade fijn gesneden
- gember fijn gesneden
Instructies
- Een deksel van een groot Verkade biscuits blik invetten en met paneermeel bestrooien.
- Oven voorverwarmen.
- Alle ingrediënten doorelkaar roeren. [Bloem met bakpoeder zeven].
- Op het laatst de lauwe melk erbij doen.
- Vorm [deksel] mee vullen en dadelijk in de oven die men op half draait.
- Ongeveer 20 a 30 minuten bakken.
- Dit hangt van de oven af. ’t Eerste kwartier niet in de oven kijken.
- De koek moet ongestoord kunnen rijzen.
- Laten afkoelen op treef.
- De koek laat zich aardig versieren.
- Eerst glazuur aanbrengen wanneer de koek bekoeld is.