Gemberkoek 2

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 ons patentbloem
  • 3 ons bruine basterdsuiker niet de donkerste soort
  • 1 theelepel piment of gemberpoeder,
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 deciliter lauwe melk
  • sukade fijn gesneden
  • gember fijn gesneden

Instructies

  • Een deksel van een groot Verkade biscuits blik invetten en met paneermeel bestrooien.
  • Oven voorverwarmen.
  • Alle ingrediënten doorelkaar roeren. [Bloem met bakpoeder zeven].
  • Op het laatst de lauwe melk erbij doen.
  • Vorm [deksel] mee vullen en dadelijk in de oven die men op half draait.
  • Ongeveer 20 a 30 minuten bakken.
  • Dit hangt van de oven af. ’t Eerste kwartier niet in de oven kijken.
  • De koek moet ongestoord kunnen rijzen.
  • Laten afkoelen op treef.
  • De koek laat zich aardig versieren.
  • Eerst glazuur aanbrengen wanneer de koek bekoeld is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland