Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 saucijsjes
- 4 varkensfiletlappen
- 4 saté's van varkenshaas
- 1 dl ketjap manis
- 1 dl olie
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels gebakken uitjes voor garnering
- 4 eetlepels seroendeng voor garnering
Instructies
- Pel en pers de knoflook boven een kom uit.
- Voeg het citroensap, ketjap en de olie toe en meng alles goed door elkaar.
- Dep het vlees droog.
- Meng het vlees door de marinade.
- Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur in de koelkast marineren.
- Dep het vlees droog.
- Grill het vlees op de barbecue om en om in ca.
- 10 minuten gaar.
- Bestrooi met de gebakken uitjes en seroendeng voor de garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gemengde barbecuegerechten gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen vullen de smaken van de Aziatische marinade aan en bieden verfrissing tussen de verschillende vleesgerechten door.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g