Gemengde Barbecue met Aziatische Marinade

Mixed barbecue

Gemengde Barbecue met Aziatische Marinade

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 saucijsjes
  • 4 varkensfiletlappen
  • 4 saté's van varkenshaas
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 dl olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels gebakken uitjes voor garnering
  • 4 eetlepels seroendeng voor garnering

Instructies

  • Pel en pers de knoflook boven een kom uit.
  • Voeg het citroensap, ketjap en de olie toe en meng alles goed door elkaar.
  • Dep het vlees droog.
  • Meng het vlees door de marinade.
  • Laat het vlees afgedekt tenminste 2 uur in de koelkast marineren.
  • Dep het vlees droog.
  • Grill het vlees op de barbecue om en om in ca.
  • 10 minuten gaar.
  • Bestrooi met de gebakken uitjes en seroendeng voor de garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gemengde barbecuegerechten gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen vullen de smaken van de Aziatische marinade aan en bieden verfrissing tussen de verschillende vleesgerechten door.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Tarwevrij