Gemengde Groenten met Peterselie Vinaigrette
Equipment
- ovenschaaltjes
Ingrediënten
- 150 g sperziebonen of haricots verts
- 16 stoneleeks
- 7 eetlepels olijfolie extra vierge
- 200 g shii-takes
- 4 plakjes katenspek
- ½ teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 1 sjalot fijngesnipperd
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
Instructies
- Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout beetgaar.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Halveer de stoneleeks en kook ze in het kookvocht van de sperziebonen gaar.
- Laat ze uitlekken en meng ze in een kom met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak.
- Veeg de shii-takes schoon en roerbak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olie op hoog vuur.
- Bestrooi met zout en peper.
- Bundel de sperziebonen in 4 porties en wikkel ze in met katenspek.
- Leg de bundeltjes in ovenschaaltjes en schep de stoneleeks en shii-takes ernaast.
- Zet de schaaltjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik.
- Hak het peterselieblad zeer fijn en roer het in een kom samen met de knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie tot een vinaigrette.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Zet de schaaltjes in het midden van de oven en verwarm de groenten in 10-15 minuten.
- Plaats de schaaltjes op hittebestendige borden en lepel de peterselievinaigrette erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuren van de wijn snijden door de romige textuur van de vinaigrette en de hartige groenten.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 7 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g