Gemengde Groenten met Peterselie Vinaigrette

Gemengde Groenten met Peterselie Vinaigrette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen of haricots verts
  • 16 stoneleeks
  • 7 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 200 g shii-takes
  • 4 plakjes katenspek
  • ½ teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout beetgaar.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Halveer de stoneleeks en kook ze in het kookvocht van de sperziebonen gaar.
  • Laat ze uitlekken en meng ze in een kom met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak.
  • Veeg de shii-takes schoon en roerbak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olie op hoog vuur.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Bundel de sperziebonen in 4 porties en wikkel ze in met katenspek.
  • Leg de bundeltjes in ovenschaaltjes en schep de stoneleeks en shii-takes ernaast.
  • Zet de schaaltjes afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik.
  • Hak het peterselieblad zeer fijn en roer het in een kom samen met de knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie tot een vinaigrette.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Zet de schaaltjes in het midden van de oven en verwarm de groenten in 10-15 minuten.
  • Plaats de schaaltjes op hittebestendige borden en lepel de peterselievinaigrette erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuren van de wijn snijden door de romige textuur van de vinaigrette en de hartige groenten.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 7 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij