Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 ml vanille-ijs
- 250 gram verse aardbeien schoongemaakt en in kwarten gesneden
- 100 ml volle room
- 100 gram pure chocolade in kleine stukjes
Instructies
- Schep 500 ml vanille-ijs uit de bak en plaats het in een schaal (bewaar de rest in de vriezer).
- Laat het ijs een beetje smelten.
- Terwijl het ijs smelt, was je de aardbeien, verwijder je de kroontjes en snijd je ze in kwarten.
- Meng de aardbeien voorzichtig door het ijs en zet het geheel in de vriezer tot gebruik.
- Verwarm de volle room in een steelpan op laag vuur.
- Roer de stukjes pure chocolade door de room tot ze volledig gesmolten zijn.
- Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt.
- Verdeel het aardbeienijs over vier ijscoupes en schenk de warme chocoladesaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer onmiddellijk.