Gentenaar
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 150 gr bruine suiker
- 150 gr boter
- 2 eieren
- ½ theelepel kaneel
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 mespunt zout
- jam van reine-claudes
Voor het glaceren:
- 100 gr poedersuiker
- ½ theelepel citroensap
- 1 theelepel kirsch
- 50 gr gemalen amandelen
- 1 eiwit
- 1 gekonfijte kers
Instructies
- Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker, de boter, de eieren, het zout, de kaneel, de kruidnagel en het bakpoeder toe en kneed alles goed door elkaar.
- Vorm van het deeg een bal en laat die op een warme plaats 1 uur rusten.
- Verdeel het deeg dan in 4 gelijke delen.
- Bestrooi een houten plank met bloem.
- Rol elk stuk deeg uit tot een dikte van ½ cm en snijd er 4 gelijke vormen uit.
- Besmeer een vorm met boter en bestuif met wat bloem.
- Bak elk stuk deeg afzonderlijk 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Leg de taarten op elkaar en smeer tussen elke laag een laag jam.
Glazuur de bovenste laag als volgt:
- Meng de poedersuiker, de gemalen amandelen, het citroensap en de kirsch goed dooreen.
- Klop het eiwit los en meng dit door het mengsel.
- Smeer de bovenste taartlaag hiermee in.
- Leg er de gekonfijte kers bovenop,