Gentenaar

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gr bruine suiker
  • 150 gr boter
  • 2 eieren
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 mespunt zout
  • jam van reine-claudes

Voor het glaceren:

  • 100 gr poedersuiker
  • ½ theelepel citroensap
  • 1 theelepel kirsch
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 1 eiwit
  • 1 gekonfijte kers

Instructies

  • Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker, de boter, de eieren, het zout, de kaneel, de kruidnagel en het bakpoeder toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Vorm van het deeg een bal en laat die op een warme plaats 1 uur rusten.
  • Verdeel het deeg dan in 4 gelijke delen.
  • Bestrooi een houten plank met bloem.
  • Rol elk stuk deeg uit tot een dikte van ½ cm en snijd er 4 gelijke vormen uit.
  • Besmeer een vorm met boter en bestuif met wat bloem.
  • Bak elk stuk deeg afzonderlijk 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Leg de taarten op elkaar en smeer tussen elke laag een laag jam.

Glazuur de bovenste laag als volgt:

  • Meng de poedersuiker, de gemalen amandelen, het citroensap en de kirsch goed dooreen.
  • Klop het eiwit los en meng dit door het mengsel.
  • Smeer de bovenste taartlaag hiermee in.
  • Leg er de gekonfijte kers bovenop,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België