Gentse perentaart

Gentse perentaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 2 eieren
  • ½ losgeklopt ei
  • 210 gr bloem gezeefd
  • zout
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 30 gr gemalen amandelen
  • 8 halve peren blik*1
  • dl slagroom
  • gemalen vanille *2
  • Abrikozengelei
  • geschaafde amandelen
  • extra nodig: springvorm doorsnee 20 cm

Instructies

  • Van 100 gr boter, 100 gr suiker, 1 ei, 200 gr bloem, zout en rasp soepel deeg kneden.
  • Afgedekt ± 1 uur in koelkast laten rusten.
  • Vorm invetten.
  • Deeg uitrollen en vorm bekleden. ± 30 minuten in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Rest van bloem, 30 gr suiker en gemalen amandelen mengen.
  • Mengsel, losgeklopt ei en 25 gr boter tot crème roeren.
  • Op deegbodem strijken.
  • Peren erop schikken.
  • Door slagroom rest van suiker, 1 ei en snufje vanille roeren.
  • Over peren schenken.
  • In midden van oven ± 30 minuten bakken.
  • Op rooster laten afkoelen.
  • Met abrikozengelei bestrijken. geroosterde geschaafde amandelen erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatiemogelijkheden
*1 Of gebruik verse peren ± 15 minuten in water met suiker gepocheerd.
*2 Te koop in reformwinkels of gebruik vanille-essence.
*3 Of verwarm 1 eetlepel abrikozenjam met 1 eetlepel water en zeef dit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst België