Gentse waterzooi van Jumbo
Equipment
Ingrediënten
- 2 stuks prei
- 2 stuks bleekselderij
- 1 stuks winterwortel
- 250 g champignons
- 2 plukjes foelie
- 1½ l kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 stuks laurierblaadjes
- 750 g geschilde krielaardappelen
- 2 dl koksroom
- 1 snufje zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 8 stuks stukken kip bijv. poten of karbonades
Instructies
- Laat de kip op kamertemperatuur komen.
- Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dikke ringen.
- Snijd de bleekselderij in boogjes.
- Snijd de winterwortel in de lengte in vieren en daarna in plakken.
- Halveer de champignons.
- Doe de bouillon met de foelie, de tijm en de laurier in de pan.
- Breng aan de kook en voeg de stukken kip toe.
- Zorg dat alles onder staat en laat circa 20 minuten tegen de kook gaar worden.
- Voeg de prei, de bleekselderij, de wortel, de champignons en de aardappeltjes toe, schep goed om en laat nog circa 20 minuten zachtjes koken tot de aardappeltjes gaar zijn.
- Roer de room door de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
en frisse witte Edelzwicker, Sylvaner of Pinot Blanc uit de Elzas of een Muscadet van de Loire (9-11°C).
en frisse witte Edelzwicker, Sylvaner of Pinot Blanc uit de Elzas of een Muscadet van de Loire (9-11°C).