Gentse waterzooi van Jumbo

Gentse waterzooi van Jumbo

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stuks prei
  • 2 stuks bleekselderij
  • 1 stuks winterwortel
  • 250 g champignons
  • 2 plukjes foelie
  • l kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 750 g geschilde krielaardappelen
  • 2 dl koksroom
  • 1 snufje zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 8 stuks stukken kip bijv. poten of karbonades

Instructies

  • Laat de kip op kamertemperatuur komen.
  • Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dikke ringen.
  • Snijd de bleekselderij in boogjes.
  • Snijd de winterwortel in de lengte in vieren en daarna in plakken.
  • Halveer de champignons.
  • Doe de bouillon met de foelie, de tijm en de laurier in de pan.
  • Breng aan de kook en voeg de stukken kip toe.
  • Zorg dat alles onder staat en laat circa 20 minuten tegen de kook gaar worden.
  • Voeg de prei, de bleekselderij, de wortel, de champignons en de aardappeltjes toe, schep goed om en laat nog circa 20 minuten zachtjes koken tot de aardappeltjes gaar zijn.
  • Roer de room door de bouillon en breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
en frisse witte Edelzwicker, Sylvaner of Pinot Blanc uit de Elzas of een Muscadet van de Loire (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst België