Gentse waterzooi van Allerhande

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g krieltjes
  • ½ knolselderij
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 dunne prei
  • ½ citroen geperst
  • tablet kippenbouillon
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 takjes selderij fijngehakt

Instructies

  • Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen.
  • Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes.
  • Schil van peen schrappen.
  • Prei in de lengte halveren en schoonspoelen.
  • Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden.
  • In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Kipfilethaasjes halveren.
  • Vuur laag draaien, crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken.
  • Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Knolselderij kan vervangen worden door 2-3 stengels bleekselderij.
Trek de draden van de stengels, snijd ze in stukken en vervolgens in dunne reepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep