Gepekelde Kip met Barbecuerub uit de Airfryer

Gepekelde Kip met Barbecuerub uit de Airfryer

Gepekelde Kip met Barbecuerub uit de Airfryer

Deze gepekelde kip met een zelfgemaakte barbecuerub is perfect voor een knapperig en sappig resultaat. Bereid hem eenvoudig in de airfryer voor een heerlijke maaltijd met een krokant vel en een sappige binnenkant!
Porties: 4
(inclusief pekeltijd) 4 uur 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kip van ongeveer 1 2 kilo
  • 1,2 liter water
  • 8 eetlepels zeezout
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels bruine suiker voor rub
  • 1 eetlepel zout voor rub
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Chilipoeder naar smaak

Instructies

Pekelen van de Kip:

  • Meet 1,2 liter water af.
  • Giet 200 ml water in een pan en voeg 8 eetlepels zeezout en 6 eetlepels bruine basterdsuiker toe.
  • Verwarm het water en roer totdat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
  • Giet dit watermengsel in een grote bak waar de kip in past.
  • Voeg de rest van het water toe en laat afkoelen.
  • Zodra het watermengsel koud is, plaats je de kip in de bak.
  • Dek af met aluminiumfolie en zet het geheel 4 uur in de koelkast om te pekelen.

Voorbereiden van de Barbecuerub:

  • Meng in een kom 3 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel zout, 1 theelepel versgemalen peper, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, en 1 theelepel gerookt paprikapoeder.
  • Voeg chilipoeder toe naar smaak als je van een pittige rub houdt.

Kip Voorbereiden:

  • Haal de kip uit de pekel en gooi de pekel weg.
  • Spoel de kip goed af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
  • Wrijf de kip royaal in met de barbecuerub, een eetlepel per keer, totdat de hele kip goed bedekt is.

Bereiden van de Kip in de Airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Plaats de kip in de airfryer en bak deze 20 minuten op 200 graden.
  • Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak de kip nog 14 minuten.
  • Draai de kip tweemaal om: één keer halverwege de eerste periode en één keer halverwege de tweede periode.
  • Dit zorgt ervoor dat het vel lekker krokant wordt.

Rusttijd:

  • Haal de kip uit de airfryer en wikkel hem in aluminiumfolie.
  • Laat de kip 10 minuten rusten op een warme plek.
  • Je kunt hiervoor een voorverwarmde oven gebruiken (150 graden, daarna uitgezet).
  • Na 10 minuten kun je de kip uitpakken en aansnijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer deze kip met een volle rode wijn zoals een Merlot of een stevige Shiraz voor een perfecte smaakcombinatie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 40 g | Vet: 28 g | Zout: 3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Barbecue / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij