Gepocheerde eieren in rode wijnsaus
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Korstjes van sneetjes snijden en brood in 5 minuten bruin roosteren in de oven.
- Bouillontablet in 3 dl kokend water oplossen en laten afkoelen.
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
- In steelpan boter op laag vuur smelten.
- Champignons en 50 g spekjes toevoegen en zachtjes laten uitbakken.
- Pan van vuur nemen en bloem erdoor roeren.
- Pan terug op laag vuur zetten en onder voortdurend roeren 2 minuten laten garen.
- Al roerend scheutje voor scheutje wijn en bouillon toevoegen.
- Blijven roeren tot licht gebonden saus is ontstaan.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Rest van spekjes in droge koekenpan uitbakken.
- 5 Dl water tegen de kook aan brengen (niet koken).
- Scheutje azijn toevoegen.
- Telkens 1 ei boven kopje breken.
- Eieren één voor één langzaam in water laten glijden (niet meer dan 2 tegelijk).
- Vervolgens met twee eetlepels ei in water bij elkaar houden en in 4 minuten gaar pocheren.
- Peterselie grof hakken.
- Met schuimspaan eieren uit pocheervocht scheppen en op warme toast leggen.
- Saus over eieren scheppen.
- Garneren met uitgebakken spekjes en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan ook worden geserveerd als voorgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 660 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g