Gepocheerde eieren in rode wijnsaus

Porties: 2
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood
  • ½ kippenbouillontablet
  • 50 g champignons kleine
  • 25 g boter
  • 80 g magere spekblokjes
  • 35 g bloem
  • 1 ½ dl rode wijn
  • zout
  • 1 scheutje azijn
  • 4 eieren
  • 3 takjes peterselie
  • peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Korstjes van sneetjes snijden en brood in 5 minuten bruin roosteren in de oven.
  • Bouillontablet in 3 dl kokend water oplossen en laten afkoelen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden.
  • In steelpan boter op laag vuur smelten.
  • Champignons en 50 g spekjes toevoegen en zachtjes laten uitbakken.
  • Pan van vuur nemen en bloem erdoor roeren.
  • Pan terug op laag vuur zetten en onder voortdurend roeren 2 minuten laten garen.
  • Al roerend scheutje voor scheutje wijn en bouillon toevoegen.
  • Blijven roeren tot licht gebonden saus is ontstaan.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van spekjes in droge koekenpan uitbakken.
  • 5 Dl water tegen de kook aan brengen (niet koken).
  • Scheutje azijn toevoegen.
  • Telkens 1 ei boven kopje breken.
  • Eieren één voor één langzaam in water laten glijden (niet meer dan 2 tegelijk).
  • Vervolgens met twee eetlepels ei in water bij elkaar houden en in 4 minuten gaar pocheren.
  • Peterselie grof hakken.
  • Met schuimspaan eieren uit pocheervocht scheppen en op warme toast leggen.
  • Saus over eieren scheppen.
  • Garneren met uitgebakken spekjes en peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan ook worden geserveerd als voorgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 660 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Ei / Lunch
Land van herkomst Frankrijk