Gepocheerde zalm in Hollandse saus
Ingrediënten
Voor het gerecht:
Voor de saus:
- 4 eigelen
- cayennepeper
- 1 citroen het sap er van
- 500 gr boter gesmolten
eventueel:
- een scheutje room
Instructies
- Verdeel de zalm in porties van 130 gram en kook ze samen met wat citroensap en het
- kruidentuiltje in water zachtjes gaar.
- Kruid met peper en zout.
- De basis van de saus is geklaarde boter.
- Smelt de boter en laat die even borrelen.
- Laat even staan, zodat de vaste stoffen bezinken.
- Giet alleen de heldere boter af.
- Klop de eigelen samen met het citroensap op en doe er een mespuntje cayennepeper en een weinig water bij.
- Zet het mengsel op een zacht vuurtje en controleer al kloppend de dikte.
- Het mengsel mag niet koken.
- Als het kookpunt nadert, kunt u er de room aan toevoegen.
- Giet de geklaarde boter erbij en klop langzaam in dezelfde richting.
- Controleer de smaak, kruid eventueel bij met zout en cayennepeper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als garnituur kunt u een half maantje van gebakken bladerdeeg nemen.