Gepocheerde zalm in Hollandse saus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het gerecht:

  • 520 gr zalmfilet
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje tijm, laurier,
  • peterseliestaarten
  • water
  • peper
  • zout

Voor de saus:

  • 4 eigelen
  • cayennepeper
  • 1 citroen het sap er van
  • 500 gr boter gesmolten

eventueel:

  • een scheutje room

Instructies

  • Verdeel de zalm in porties van 130 gram en kook ze samen met wat citroensap en het
  • kruidentuiltje in water zachtjes gaar.
  • Kruid met peper en zout.
  • De basis van de saus is geklaarde boter.
  • Smelt de boter en laat die even borrelen.
  • Laat even staan, zodat de vaste stoffen bezinken.
  • Giet alleen de heldere boter af.
  • Klop de eigelen samen met het citroensap op en doe er een mespuntje cayennepeper en een weinig water bij.
  • Zet het mengsel op een zacht vuurtje en controleer al kloppend de dikte.
  • Het mengsel mag niet koken.
  • Als het kookpunt nadert, kunt u er de room aan toevoegen.
  • Giet de geklaarde boter erbij en klop langzaam in dezelfde richting.
  • Controleer de smaak, kruid eventueel bij met zout en cayennepeper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als garnituur kunt u een half maantje van gebakken bladerdeeg nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst België