Gepocheerde zalm met groene pepersaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 moten verse zalm
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 glas court-bouillon voor vis of visfumet

Voor de saus:

  • 3 eetlepels melk afgeroomde
  • 1 eetlepel groene peperkorrels

Voor het garnituur:

  • tomaten
  • peterselie

Instructies

  • Pocheer de zalm 10 minuten in de court-bouillon met de wijn.
  • Laat de vis uitlekken en houd hem warm.
  • Laat het kookvocht inkoken, voeg er de melk en de peper bij en laat verder inkoken tot een smeuïge saus.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Overgiet de vis met die saus en versier met een roosje van tomaat en gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de melk kan vervangen door lichte room.
De saus zal dan dikker, maar wel wat calorierijker zijn!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst België