Gepocheerde zalm met groene pepersaus
Ingrediënten
- 2 moten verse zalm
- 1 glas droge witte wijn
- 1 glas court-bouillon voor vis of visfumet
Voor de saus:
- 3 eetlepels melk afgeroomde
- 1 eetlepel groene peperkorrels
Voor het garnituur:
- tomaten
- peterselie
Instructies
- Pocheer de zalm 10 minuten in de court-bouillon met de wijn.
- Laat de vis uitlekken en houd hem warm.
- Laat het kookvocht inkoken, voeg er de melk en de peper bij en laat verder inkoken tot een smeuïge saus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Overgiet de vis met die saus en versier met een roosje van tomaat en gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de melk kan vervangen door lichte room.
De saus zal dan dikker, maar wel wat calorierijker zijn!
De saus zal dan dikker, maar wel wat calorierijker zijn!