Gepofte Aardappelen met Salami en Groenten uit de Airfryer

Gepofte Aardappelen met Salami en Groenten uit de Airfryer

Gepofte Aardappelen met Salami en Groenten uit de Airfryer

Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen uit de airfryer, gevuld met een smaakvolle mix van salami, rode paprika, doperwten en zure room. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht, en gemakkelijk aan te passen met je favoriete kruiden en groenten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el zure room
  • 1 el verse kruiden zoals bieslook dragon of peterselie (optioneel)
  • 100 g doperwten vers of diepvries
  • ½ rode paprika
  • 6 tot 8 plakken salami of chorizo
  • 6 aardappelen
  • Peper en zout pezo
  • 1 rode ui of 2 lente-uitjes

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
  • Plaats de aardappelen in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 25 minuten totdat ze gaar zijn.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
  • Kook de doperwten enkele minuten gaar, spoel ze af met koud water, laat uitlekken, en zet ze weg.
  • Als de aardappelen gaar zijn, laat ze afkoelen totdat ze hanteerbaar zijn.
  • Snijd de bovenkant van elke aardappel af en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
  • Meng de zure room met de aardappelkruim, en voeg de gesneden salami, paprika, doperwten en verse kruiden toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer ze direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Combineer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een koele witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij

Gepofte aardappelen van Astrid Veltman

Gepofte aardappelen van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken.
  • Leg een goed schoongeboende aardappel ± 45 minuten in de hete houtskool tot deze gemakkelijk kan worden ingeprikt. 
  • Blaas de as van de aardappel en serveer met zout en boter of kruidenboter.

Variatie-idee:

  •  prik een schoongeboende aardappel enkele keren met de punt van een mes in. 
  • Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad en rol deze in met olie ingevet aluminiumfolie. 
  • Leg het pakketje ± 45 minuten tussen het gloeiende houtskool.
  •  Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter. 

Nog sneller:

  • Nog sneller: uit de magnetron 
  • Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk.
  •  Prik de schoongeboende aardappel met een vork in. 
  • Leg de aardappel op een schone theedoek ± 6 minuten op 700 Watt in de magnetron. 
  • Laat deze daarna nog 10 minuten tussen het houtskool garen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht