Gepofte Aardappelen met Romige Topping

Een kleurrijk gerecht van gepofte aardappelen gevuld met een romige topping van crème fraîche, tomatenblokjes, dille, knoflook, geraspte kaas en bosuitjes. De aardappelen zijn goudbruin en knapperig, geplaatst op een rustieke schaal, omringd door een felgekleurd Mexicaans tafelkleed, limoenpartjes en een schaaltje met extra topping. Helder natuurlijk licht benadrukt de uitnodigende en levendige uitstraling.

Gepofte Aardappelen met Romige Topping

Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen, gevuld met een romige topping van crème fraîche, tomaten, kaas en kruiden. Perfect voor bij de barbecue!
Porties: 4
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tomaten in blokjes, zonder zaad
  • 4 takjes dille fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 bosuitjes fijn gesneden

Instructies

  • Pof de aardappelen in de magnetron: prik de aardappels in met een vork.
  • Leg de aardappels in de magnetron en gaar deze bij 850 Watt gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
  • Maak ondertussen de vulling voor de aardappelen door crème fraîche, tomatenblokjes, dille, knoflook, geraspte kaas en fijn gesneden bosuitjes te mengen in een kom.
  • Snijd de bovenkant van de aardappel af en lepel voorzichtig wat van het binnenste van de gepofte aardappel uit.
  • Meng dit door de vulling.
  • Verdeel de vulling over de vier aardappels, en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
  • Serveer de aardappelen direct, of plaats ze kort terug op de barbecue in een aluminium schaaltje voor extra smaak en warmte.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Deze gepofte aardappelen met romige topping zijn ideaal als bijgerecht voor een barbecue, of als hoofdgerecht voor een lichtere maaltijd.
Wijnadvies:
Deze heerlijke gepofte aardappelen gaan goed samen met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, die de romige topping perfect aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch