Gepofte Aardappels met Knoflook-Olijvensaus

Gepofte Aardappels met Knoflook-Olijvensaus

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 geboende middelgrote aardappels
  • Zout
  • Peper
  • 1 ¼ deciliter zure room
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 6 fijngehakte groene olijven

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Kook de aardappels in ruim water met zout ongeveer 20 minuten tot ze bijna gaar zijn.
  • Laat de aardappels uitlekken.
  • Inpakken:
  • Wikkel elke aardappel in een stukje aluminiumfolie.
  • Poffen:
  • Leg de ingepakte aardappels tussen de hete houtskool van de barbecue.
  • Pof de aardappels in ongeveer 15 minuten verder gaar.
  • Saus Bereiden:
  • Klop een sausje van de zure room, zout, peper, de knoflook en de olijven.
  • Serveren:
  • Maak een kruis in de bovenkant van de gepofte aardappels.
  • Schep een lepel van het sausje op elke aardappel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Alternatieve Sausopties:

Mosterd-Bieslooksaus:

Vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 2 tl mosterd, zout, peper, 1 geperst teentje knoflook en 2 el fijngesneden bieslook.

Kerrie-Koriandersaus:

Vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 tl kerriepoeder, zout, peper en 1 el fijngesneden koriander.

Tomaten-Pestosaus:

Vermeng 1 ½ dl crème fraîche met 1 in blokjes gesneden ontvelde tomaat, 1 el kappertjes, 1 el pesto en 5 in stukjes gesneden zwarte olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue