Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 witte of bruine knapperige broodjes
- 4 grote eieren
- 6 el plantaardige room
- 4 el veganistische geraspte kaas
- 4 tl gehakte bieslook
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
- Halveer de broodjes en verwijder voorzichtig wat zacht kruim uit het midden van elke helft, zodat er voldoende ruimte is voor een ei.
- Plaats de uitgeholde broodjes in het mandje van de airfryer.
- Dit kan in meerdere porties nodig zijn.
- Breek een ei in de holte van elke halve broodje.
- Meng de plantaardige room met de veganistische kaas, gehakte bieslook, zout en peper.
- Giet dit mengsel over de eieren.
- Stel de timer in op 18 minuten en bak tot de eieren net gestold zijn.
- Controleer na 15 minuten de gaarheid.
- Laat de broodnestjes 3 minuten rusten alvorens te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 364 kcal | koolhydraten: 31 g | Protein: 18 g | Vet: 17 g | Sugar: 2 g