Geroerbakt Rundvlees met Basilicum
Ingrediënten
- 500 g mager rundvlees in reepjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 chilipepers geplet
- 2 eetlepels Thaise vissaus nam pla
- 2 kopjes basilicumblaadjes
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
- 2½ dl plantaardige olie
Instructies
- Marineer het rundvlees gedurende 10 minuten in de fijngehakte knoflook, geplette chilipepers, Thaise vissaus, zout en peper.
- Verhit de plantaardige olie in een pan op hoog vuur.
- Bak de basilicumblaadjes kort in de olie tot ze transparant worden.
- Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en zet opzij.
- Giet 3 eetlepels olie terug in de pan en zet het vuur hoog.
- Roerbak het gemarineerde rundvlees gedurende 2-3 minuten tot het bijna gaar is.
- Voeg de helft van de gebakken basilicum toe aan het bijna gare vlees en roer even door.
- Haal de pan van het vuur, schep het gare vlees op een serveerschaal en bestrooi het met de rest van de gebakken basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit smakelijke gerecht met gestoomde rijst of noedels voor een heerlijke Thaise maaltijd!