Geroerbakt Rundvlees met Basilicum

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mager rundvlees in reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 chilipepers geplet
  • 2 eetlepels Thaise vissaus nam pla
  • 2 kopjes basilicumblaadjes
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • dl plantaardige olie

Instructies

  • Marineer het rundvlees gedurende 10 minuten in de fijngehakte knoflook, geplette chilipepers, Thaise vissaus, zout en peper.
  • Verhit de plantaardige olie in een pan op hoog vuur.
  • Bak de basilicumblaadjes kort in de olie tot ze transparant worden.
  • Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en zet opzij.
  • Giet 3 eetlepels olie terug in de pan en zet het vuur hoog.
  • Roerbak het gemarineerde rundvlees gedurende 2-3 minuten tot het bijna gaar is.
  • Voeg de helft van de gebakken basilicum toe aan het bijna gare vlees en roer even door.
  • Haal de pan van het vuur, schep het gare vlees op een serveerschaal en bestrooi het met de rest van de gebakken basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit smakelijke gerecht met gestoomde rijst of noedels voor een heerlijke Thaise maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand