Geroerbakte Pittig Gekruide Sojastroken met Aziatische Groenten en Boekweitnoedels
Ingrediënten
- 2 pakken Alpro® soya reepjes Pittig gekruid
- 1 stronk broccoli
- 250 gram oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 Spaanse peper
- 1 tl sojasaus
- 1 tl droge sherry
- 1 tl suiker
- 2 druppels sesamolie
- 200 gr boekweitnoedels
- 1 bos lente-ui
- 2 tl zoete chilisaus
- Citroensap
- Wokolie
Instructies
- Snijd de broccoli in stukken en blancheer ze gedurende 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
- Laat ze schrikken in ijskoud water om de kleur en bite te behouden.
- Leg vervolgens de broccoli op keukenpapier.
- Maak een saus voor de broccoli van sojasaus, droge sherry, suiker en sesamolie.
- Verwarm de olie in een wok tot middelmatige hitte en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spaanse peper toe.
- Roerbak dit gedurende 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya reepjes toe.
- Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
- Voeg naar smaak zout of citroensap toe.
Noodlesalade:
- Kook de boekweitnoedels volgens de instructies (meestal 4 minuten in kokend, gezouten water).
- Giet de noedels af en voeg de gesnipperde lente-ui, zoete chilisaus en een beetje citroensap toe naar smaak.
- Serveer de geroerbakte Chinese groenten samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.