Geroerbakte Wortel in Kokossaus met Koriander

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 1 theelepel Thaise rode currypasta of milde Indiase currypasta
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ zakje verse koriander à 15 g, grofgehakt

Instructies

  • Schraap de peen of dun schil het, en snijd het vervolgens in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de currypasta en roerbakolie.
  • Voeg de plakjes wortel toe en meng ze goed met de currypasta en olie.
  • Doe de grofgehakte koriander in een schaaltje en schenk de kokosmelk in een kannetje.
  • Bak de wortelplakjes al omscheppend in een wok of grote pan gedurende 5 minuten.
  • Voeg een scheutje kokosmelk toe en laat het iets inkoken.
  • Bestrooi de wortel met koriander naar smaak.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch