Gerookte Entrecote met Teriyakisaus

Gerookte entrecote, geserveerd in plakjes met een rijke glazuur van teriyakisaus, gegarneerd met gegrilde lente-uitjes en verse kruiden. Gepresenteerd in een kleurrijke Mexicaanse setting met een warme en uitnodigende uitstraling. 🍖🌿

Gerookte Entrecote met Teriyakisaus

Een smaakvolle gerookte entrecote gemarineerd in teriyakisaus, perfect bereid in de rookoven en geserveerd met lente-ui.
Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Rookoven met rookmot
  • Rooster voor rookoven
  • kookpan

Ingrediënten

  • Meng teriyakisaus citroensap, gembersiroop, pepertje, knoflook, peper en zout.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het enkele minuten inkoken.
  • Bestrijk de entrecotes royaal met het mengsel en laat ze 30 minuten marineren.
  • Bestrooi de entrecotes met peper en zout.
  • Plaats de entrecotes op het ingevette rooster van de rookoven.
  • Bestrijk de bovenkant opnieuw met teriyakisaus.
  • Rook de entrecotes gedurende 20-30 minuten afhankelijk van de dikte.
  • Voeg de laatste 15 minuten de lente-uitjes toe aan de rookoven.
  • Snijd de entrecotes in plakken en verdeel ze over de borden.
  • Leg de lente-uitjes eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Malbec.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij