Gerookte Gamba's met Zeezout Pekel

Gerookte Gamba's met Zeezout Pekel

Deze gerookte gamba's, zorgvuldig gepekeld en gerookt, zijn een echte traktatie. Perfect als hoofdgerecht of als smaakvolle toevoeging aan een barbecue.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • Klein scherp mes
  • Rookpan
  • rooster
  • Schaal voor pekelen
  • theelepel

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 120 g fijn zeezout
  • 2 el rookhoutsnippers
  • 2 grote garnalen
  • Slaolie voor het invetten van het rooster

Instructies

Voorbereiding:

  • Laat de garnalen ontdooien in koud water gedurende ongeveer 1 uur.
  • Verwijder voorzichtig de schil tussen de kop en de staart van elke garnaal.
  • Gebruik een klein scherp mes om een inkeping van ongeveer 5 millimeter diep in de lengte te maken, verwijder het darmkanaal en spoel de garnalen af.

Pekelen:

  • Los het zeezout op in koud water en laat de garnalen ongeveer 10 minuten in de pekel liggen.
  • Haal de garnalen uit de pekel, spoel ze af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.

Roken:

  • Leg ongeveer twee eetlepels houtsnippers op de bodem van de rookpan en bedek de houtsnippers met aluminiumfolie.
  • Vet het rooster in met slaolie en plaats de garnalen op het rooster.
  • Sluit de rookpan en zet deze op middelhoog vuur gedurende ongeveer 10 minuten, totdat de deksel heet wordt.
  • Laat de garnalen vervolgens nog 10 minuten in de afgesloten rookpan staan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte, droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | Protein: 20 g | Vet: 3 g | Zout: 1 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fingerfood / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Pescatarian