Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Spoel de kikkererwten af, droog ze en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met 1 eetlepel curry madras en zout naar smaak.
Rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 20 min. krokant.
Snijd ondertussen 2 rode uien in dunne, halve ringen.
Rasp de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit.
Meng het sap met de ui en voeg 1 eetlepel kristalsuiker en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.
Roer 1 bekertje crème fraîche los met de limoenrasp, 1 theelepel curry madras, 2 eetlepels mayonaise en peper en zout naar smaak.
Schaaf de komkommer in de lengte in linten met de kaasschaaf en rol ze op.
Verdeel 1 zakje luxe veldsla over een bord, schep er toefjes currycrème op en breek de makreelfilet er in stukken over.
Garneer met de komkommer, rode ui en kikkererwten.
Serveer eventueel met extra partjes limoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Gerookte Makreel met Kikkererwten Salade