Gerookte Paling Salade met Appelstroopdressing

Gerookte Paling Salade met Appelstroopdressing

Dit verfijnde voorgerecht combineert de rokerige smaak van paling met de zoete tinten van appelstroop, perfect voor een elegante start van de maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels appelstroop
  • 1 bos radijs schoongemaakt en in gelijkmatige plakjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • 1 zakje veldsla 75 g
  • 200 g gerookte palingfilet
  • 1 citroen geraspt
  • 4 sprietjes bieslook

Instructies

  • Meng de appelstroop met een eetlepel kokend water en teken met een theelepel die je in de stroop doopt een vierkant op elk bord.
  • Leg binnen dit vierkant dakpansgewijs een kleiner gesloten vierkant van de plakjes radijs.
  • Klop een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker en mosterd en meng dit met de veldsla.
  • Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla.
  • Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijs vierkant en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar.
  • Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak.
  • Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Riesling

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij