Gerookte Paling Salade met Appelstroopdressing
Dit verfijnde voorgerecht combineert de rokerige smaak van paling met de zoete tinten van appelstroop, perfect voor een elegante start van de maaltijd.
Ingrediënten
- 4 eetlepels appelstroop
- 1 bos radijs schoongemaakt en in gelijkmatige plakjes gesneden
- 3 eetlepels olie
- ½ eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Zaanse mosterd
- 1 zakje veldsla 75 g
- 200 g gerookte palingfilet
- 1 citroen geraspt
- 4 sprietjes bieslook
Instructies
- Meng de appelstroop met een eetlepel kokend water en teken met een theelepel die je in de stroop doopt een vierkant op elk bord.
- Leg binnen dit vierkant dakpansgewijs een kleiner gesloten vierkant van de plakjes radijs.
- Klop een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker en mosterd en meng dit met de veldsla.
- Leg op ieder vierkant van radijs een handje veldsla.
- Snijd de paling in stukken die even groot zijn als het radijs vierkant en leg op elke salade 4 stukjes paling naast elkaar.
- Bestrooi de salade met zout, peper en citroenrasp naar smaak.
- Leg een knoopje in elk sprietje bieslook en doe op elke salade een sprietje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse RieslingVoedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g