Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel
Equipment
- Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
- 500 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 175 g geraspte belegen kaas
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 800 g vastkokende aardappels in grove stukken
- 600 g broccoliroosjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
- Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
- Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
- Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
- Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
- Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
- Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
- Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout