Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 175 g geraspte belegen kaas
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 800 g vastkokende aardappels in grove stukken
  • 600 g broccoliroosjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
  • Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
  • Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
  • Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
  • Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
  • Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
  • Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
  • Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij