Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel