Geroosterd Runderbraadstuk met Rozemarijn

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gehakte verse rozemarijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 kg runderbraadstuk bijvoorbeeld bovenbil van het rund
  • Gemengde salade en geroosterde zoeteaardappelblokjes zie blz. 236, voor het serveren

Instructies

Voorverwarmen van de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 190 °C.

Kruidenmengsel maken:

  • Meng de olijfolie, rozemarijn, knoflookpoeder, zout en peper op een groot bord.
  • Rol het runderbraadstuk door dit mengsel zodat het gehele oppervlak ermee bedekt is.

Bakken van het rundvlees:

  • Leg het runderbraadstuk in het mandje van de airfryer.
  • Stel de timer in op 45 minuten voor medium-rare of 50 minuten voor medium.
  • Controleer vervolgens met een vleesthermometer de kerntemperatuur om te zien of het vlees de gewenste gaarheid heeft.
  • Bak naar wens nog langer, in intervallen van 5 minuten, maar houd er rekening mee dat het vlees tijdens het rusten nog nagaart.

Rusten en serveren:

  • Haal het vlees uit de airfryer, leg het op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten rusten.
  • Serveer met de gemengde salade en geroosterde zoeteaardappelblokjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

De ideale kerntemperatuur voor gebraden rundvlees (houd er rekening mee dat de temperatuur tijdens het rusten stijgt) als het uit de oven of airfryer komt is:
Rare: 48-52 °C
Medium-rare: 55-59 °C
Medium: 60-66 °C
Well done: 67-71 °C
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal