Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Groot bord
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 tl gehakte verse rozemarijn
- ½ tl knoflookpoeder
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 kg runderbraadstuk bijvoorbeeld bovenbil van het rund
- Gemengde salade en geroosterde zoeteaardappelblokjes zie blz. 236, voor het serveren
Instructies
Voorverwarmen van de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 190 °C.
Kruidenmengsel maken:
- Meng de olijfolie, rozemarijn, knoflookpoeder, zout en peper op een groot bord.
- Rol het runderbraadstuk door dit mengsel zodat het gehele oppervlak ermee bedekt is.
Bakken van het rundvlees:
- Leg het runderbraadstuk in het mandje van de airfryer.
- Stel de timer in op 45 minuten voor medium-rare of 50 minuten voor medium.
- Controleer vervolgens met een vleesthermometer de kerntemperatuur om te zien of het vlees de gewenste gaarheid heeft.
- Bak naar wens nog langer, in intervallen van 5 minuten, maar houd er rekening mee dat het vlees tijdens het rusten nog nagaart.
Rusten en serveren:
- Haal het vlees uit de airfryer, leg het op een bord, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten rusten.
- Serveer met de gemengde salade en geroosterde zoeteaardappelblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
De ideale kerntemperatuur voor gebraden rundvlees (houd er rekening mee dat de temperatuur tijdens het rusten stijgt) als het uit de oven of airfryer komt is:
Rare: 48-52 °C
Medium-rare: 55-59 °C
Medium: 60-66 °C
Well done: 67-71 °C
Medium-rare: 55-59 °C
Medium: 60-66 °C
Well done: 67-71 °C