Geroosterde Aardappelschijfjes met Rucolasalade en Feta

Een realistische foto van geroosterde aardappelschijfjes met rucolasalade en feta, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De goudbruine, krokante aardappelschijfjes zijn gekruid en perfect geroosterd. Verse rucola voegt een pittige, frisse toets toe, terwijl verkruimelde feta een romige en licht zoute smaak biedt. Een drizzle olijfolie en een snufje zwarte peper maken het gerecht af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra aardappelen, feta en verse rucola, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, verse uitstraling.

Geroosterde Aardappelschijfjes met Rucolasalade en Feta

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes in dunne ringen gesneden
  • ½ eetlepel zoutvlokken
  • 1 zakje waterkers 75 gram
  • 1 zakje rucolasla 75 gram
  • 1 bakje Feta uitgelekt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Was de aardappels, dep ze droog en snijd ze (met behulp van een keukenmachine of met de hand) in flinterdunne plakjes.
  • Meng de aardappelplakjes in een kom met 1 eetlepel olijfolie.
  • Verdeel de aardappelplakjes en de sjalotringen in een dunne laag over twee borden.
  • Verkruimel de zoutvlokken over de aardappels, maal er royaal peper overheen en besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie.
  • Plaats de borden in de oven en bak de aardappels in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder de stugge takjes van de waterkers.
  • Meng in een kom de rucola en waterkers met de verkruimelde feta en olijven.
  • Voeg indien nodig wat van de marinade-olie toe.
  • Haal de borden uit de oven en vorm op elk bord een torentje van de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een Bianco del Veneto, een witte wijn uit de Veneto-regio in Italië, past goed bij dit gerecht. Deze wijn heeft een frisse en fruitige smaak die mooi samengaat met de aardappels en de rucolasalade. De lichte zuurgraad van de wijn zorgt voor een verfrissend contrast met de hartige smaak van de feta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade