Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 middelgrote rode bieten gewassen en in kwarten gesneden
- 4 sjalotten gepeld en in kwarten gesneden
- 1 theelepel komijnzaadjes
- Olijfolie
Voor de vinaigrette:
- 1 eetlepel citroensap gemengd met sinaasappelsap
- 1 theelepel honing
- 75 ml olijfolie
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- ½ theelepel zout
- Een snufje versgemalen zwarte peper
Toppings:
- Handjevol geroosterde blanke amandelen
- 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
- Extra geraspte sinaasappelschil
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bedek een bakplaat met aluminiumfolie, laat de randen een beetje overhangen.
- Verspreid de stukken rode biet, sjalot en komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout, en meng alles door elkaar.
- Rooster het geheel ongeveer 45 minuten in de oven tot de rode bieten zacht zijn.
- Maak ondertussen de vinaigrette: Klop in een kom het citroensap/sinaasappelsap, honing, sinaasappelrasp, helft van de gehakte peterselie, peper en zout.
- Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
- Voeg de nog hete geroosterde rode bieten en sjalotten toe, meng goed en bestrooi met geroosterde amandelen, overgebleven gehakte peterselie en extra sinaasappelrasp.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g