Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 4 middelgrote rode bieten gewassen en in kwarten gesneden
 - 4 sjalotten gepeld en in kwarten gesneden
 - 1 theelepel komijnzaadjes
 - Olijfolie
 
Voor de vinaigrette:
- 1 eetlepel citroensap gemengd met sinaasappelsap
 - 1 theelepel honing
 - 75 ml olijfolie
 - 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
 - ½ theelepel zout
 - Een snufje versgemalen zwarte peper
 
Toppings:
- Handjevol geroosterde blanke amandelen
 - 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
 - Extra geraspte sinaasappelschil
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 - Bedek een bakplaat met aluminiumfolie, laat de randen een beetje overhangen.
 - Verspreid de stukken rode biet, sjalot en komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
 - Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout, en meng alles door elkaar.
 - Rooster het geheel ongeveer 45 minuten in de oven tot de rode bieten zacht zijn.
 - Maak ondertussen de vinaigrette: Klop in een kom het citroensap/sinaasappelsap, honing, sinaasappelrasp, helft van de gehakte peterselie, peper en zout.
 - Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
 - Voeg de nog hete geroosterde rode bieten en sjalotten toe, meng goed en bestrooi met geroosterde amandelen, overgebleven gehakte peterselie en extra sinaasappelrasp.
 
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 8 g
					