Geroosterde Bietensalade met Citrusvinaigrette en Geroosterde Amandelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 middelgrote rode bieten gewassen en in kwarten gesneden
  • 4 sjalotten gepeld en in kwarten gesneden
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • Olijfolie

Voor de vinaigrette:

  • 1 eetlepel citroensap gemengd met sinaasappelsap
  • 1 theelepel honing
  • 75 ml olijfolie
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • ½ theelepel zout
  • Een snufje versgemalen zwarte peper

Toppings:

  • Handjevol geroosterde blanke amandelen
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
  • Extra geraspte sinaasappelschil

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bedek een bakplaat met aluminiumfolie, laat de randen een beetje overhangen.
  • Verspreid de stukken rode biet, sjalot en komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout, en meng alles door elkaar.
  • Rooster het geheel ongeveer 45 minuten in de oven tot de rode bieten zacht zijn.
  • Maak ondertussen de vinaigrette: Klop in een kom het citroensap/sinaasappelsap, honing, sinaasappelrasp, helft van de gehakte peterselie, peper en zout.
  • Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
  • Voeg de nog hete geroosterde rode bieten en sjalotten toe, meng goed en bestrooi met geroosterde amandelen, overgebleven gehakte peterselie en extra sinaasappelrasp.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noten / Salade
Land van herkomst Marokko