Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 bloemkool in kleine roosjes
- 1 theelepel Ras el Hanout
- Zout
- Olijfolie
- 12-16 cornichons kleine augurkjes, in stukjes
- 200 gram geitenkaas
- 1 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloemkoolroosjes met een beetje olijfolie, de Ras el Hanout en een snufje zout.
- Verdeel de gekruide bloemkool over een bakplaat en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven.
- Rooster de bloemkool gedurende 10 minuten, schep ze om en laat ze nog eens 10 minuten roosteren tot ze gaar zijn maar nog wel een beetje bite hebben.
- Rasp wat citroenschil over de geroosterde bloemkool en breng op smaak met zout.
- Schep de geroosterde bloemkool in een voorverwarmde schaal en brokkel de geitenkaas eroverheen.
- Garneer het gerecht met de stukjes cornichons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
- Ras el Hanout is een Noord-Afrikaans kruidenmengsel dat kan variëren in samenstelling. Het voegt een heerlijke smaak toe aan de bloemkool.
- Serveer dit gerecht als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als onderdeel van een grotere buffetmaaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g